Luxusní vánoční dárky: jeho i ji potěšíte nadčasovými koženými doplňky

Při výběru dárků na Vánoce se nejednomu začne kouřit z hlavy. Jak vybrat dárek, který bude originální, překvapí, potěší a zároveň bude užitečný? To jsou nároky, které nesplní kde co. Není však nemožné takový dárek najít. Co takhle dárky z přírodní kůže? Ty udělají radost ženám i mužům.

 

5 důvodů proč sáhnout po kožených dárcích

Kůže je nadčasový materiál, který je symbolem kvality. Časem získává na kráse a nikdy nevyjde z módy. Mezi nejoblíbenější dárky pro muže a ženy patří kožené tašky a kabelky. Proč byste se pro tento materiál měli rozhodnout i vy?

1. Kůže je odolná

Kvalitní tašky, batohy nebo peněženky můžete nosit celoročně. Nezáleží na tom, jestli venku sněží, prší nebo praží slunce. Kožené doplňky toho vydrží daleko více než ty, které jsou vyrobeny z levných materiálů. O kůži stačí správně pečovat a můžete se spolehnout, že vám bude dělat radost dlouhá léta. 

2. Kůže zraje do krásy

Tašky a batohy z látky, koženky nebo jiných materiálů se rychle opotřebují, takže je musíte často obměňovat. Kůže je odolná proti otěru. Její výhodou je přirozená patina, která získává časem na kráse. Typická struktura, která se na kůži po čase objeví je ozdobou, a ne znakem stáří.

3. Kůži zkombinujete se vším

Nezáleží na tom, zda preferujete elegantní, sportovní nebo ležérní módu. Kožené doplňky jsou nadčasové a hodí se ke každému stylu. Říkají o vás, že máte styl a vkus. Jediné na čem záleží, je příležitost, pro kterou doplněk vybíráte. Na obchodní jednání asi nevyrazíte v koženém batohu, ale spíše s koženou taškou do ruky.

4. Kůže ukazuje, že máte vkus

Ať jdete na pracovní pohovor, do divadla nebo si sednout na skleničku s přáteli, taška z kůže o vás vždy řekne, že máte styl. Zaujme totiž na první pohled. Prozradí o vás, že dáváte přednost kvalitě.

5. Investice do kůže se vyplatí

Znáte přísloví, které říká, že nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci? Pamatujte, že doplňky z levných materiálů brzo odejdou a vy budete nuceni si věc pořídit znovu. Přestože můžete mít při nákupu radost z nízké pořizovací ceny, ve výsledku se to nevyplatí. Není lepší koupit kvalitní kožený výrobek, jehož pořizovací cena je sice vyšší, ale zároveň víte, že ji budete nosit několik let? My říkáme, že rozhodně ano.

 

Kožené dárky pro muže

Výběr dárku pro muže může být zejména pro ženy oříškem. Ženy, totiž k výběru přistupují zcela jinak než muži. Mnohdy stráví hodiny přemýšlením nad tím, co by jejich partnerovi, tatínkovi nebo bratrovi udělalo radost. Odpověď je přitom tak jednoduchá. Sáhněte po koženém vánočním dárku pro muže. Kůže je praktická a nadčasová, čehož si pánové cení.

Pánský kožený batoh

Kožené batohy pro muže jsou skvělou volbou pro ležérně a sportovně založené pány. K dostání jsou v celé řadě provedení. Oblíbené jsou batohy, které mají klasické ramenní popruhy, ale díky koženému uchu je můžete nosit také v ruce jako pánskou tašku. Sáhnout můžete po zdobnějším provedení s kovovými přezkami a druky. Decentnější a minimalistické provedení je to, které řeší zapínání na zip.

Pánské kožené batohy mohou mít speciální kapsu na notebook či na složky s dokumenty o velikosti A4. Praktické je vnitřní členění na komory a vnitřní menší kapsičky. Nadčasovou volbou jsou rozhodně černé kožené batohy. Ani s hnědou nešlápnete vedle. Ta je symbolem elegance.

Pánská kožená taška přes rameno

Pokud hledáte doplněk pro elegantního muže, sáhněte po pánské kožené tašce. Zvolit můžete pánskou koženou crossbody tašku s dlouhým ramenním popruhem nebo tašku s úchytem. Kompromisem je pánská taška s odepínatelným ramenním popruhem, takže si muž může vybrat, zda chce zavazadlo nosit v ruce nebo na rameni. Popruh by měl být vždy délkově nastavitelný.

Vnitřní uspořádání tašky by mělo být řešeno tak, aby se do ní pohodlně vešel notebook, případně tablet. Kapsa na elektroniku by měla být polstrovaná, aby byly přístroje v bezpečí. Výhodou bude i venkovní boční kapsa pro drobnosti, které je potřeba mít rychle při ruce. Pánské kožené tašky jsou vhodnou volbou do práce nebo na obchodní jednání.

 

Pánská kožená peněženka

Kožená peněženka je evergreen, kterým na Vánoce rozhodně neuděláte chybu. Před pořízením je potřeba si peněženku dobře prostudovat. Měla by nabízet kapsy na karty, papírové bankovky, doklady a uzavíratelnou kapsu na drobné.

Luxusní kožené dárky pro ženy

Jestliže vybíráte dárek pro partnerku, sestru nebo maminku, pravděpodobně nic nezkazíte šperkem. Pokud ale chcete být originální, sáhněte po kožené kabelce, batohu nebo tašce.

Kožené batohy pro ženy

Ženy nosí batohy stále častěji. Chválí si totiž jejich velikost a praktičnost. Zejména kožené dámské batohy do města nabízejí dostatek místa nejen pro věci, které se běžně nosí v kabelce, ale také pro odpolední nákup nebo převlečení do fitka.

Batoh pro ženy by měl mít přehledně řešený vnitřní prostor s několika oddělenými komorami a malými kapsičkami na zip, kam se schová zrcátko, líčení, hygienické potřeby a peněženka. Od věci není ani menší venkovní kapsička na věci, které potřebujete mít rychle po ruce. Typicky se jedná o kapesníky, mobilní telefon a klíče. Dámy si chválí batohy, které mají ramenní popruhy kombinované s uchem pro přenášení. Jednoduše tak sportovní vzezření batohu přemění na ležérní eleganci.

Dámské kožené tašky

Kožené tašky jsou v podstatě kompromisem mezi kabelkou a batohem. Batohu se podobají svojí velikostí, kabelce ve způsobu nošení. Dámské kožené tašky přes rameno mají dlouhé úchyty, takže se pohodlně nosí třeba i na zimní bundě. Tašky obvykle mají pouze jednu velkou přihrádku, která se zapíná na zip. Aby se v tašce lépe hledalo, doporučujeme vybírat modely s menšími oddělenými kapsičkami na drobnosti, jako jsou klíče, telefon a peněženka.

 

Dámské kožené kabelky

Kabelkou nikdy nic nepokazíte. Obzvlášť, pokud vsadíte na hnědou nebo černou koženou kabelku. Druhů kabelek je hned několik.

Pro sportovně laděné ženy sáhněte po tzv. backpack, což je taška, která má také ramenní popruhy, a tak je možné ji nosit stejně jako batoh. Ležérní dámy nepohrdnou taškou, která se říká shopper. Jde o velkou tašku, která má dlouhé uši. Stále oblíbenější je tzv. sedlová taška, která může vypadat jako menší kufřík. Tyto kožené kabelky se obvykle nosí crossbody. Kabelky mají obvykle více komor než velké tašky. Užitečné jsou samozřejmě menší kapsičky na drobnosti.

Dámské kožené peněženky

Dámská peněženka by měla být dostatečně velká a hlavně přehledná. Nesmí jí chybět přihrádky na platební a slevové karty a doklady. Samozřejmostí je přihrádka na papírové bankovky a kapsička na mince. Dámy v peněžence často nosí i pasové fotografie nejbližších, proto se bude hodit slídové okénko. 

Při výběru nezapomeňte na praktické zavírání. Jako nejjednodušší a nejelegantnější se jeví zapínání na cvočky či magnetky.

 

Jak vybrat správný dárek pro ženu a muže?

Ať už vybíráte dárek pro kohokoliv, vždy se vyplatí držet jednoduchých rad, díky kterým vyberete přesně to, čím uděláte radost. 

  • Dělejte si seznam – pište si, o čem člověk mluví, jaké jsou jeho přání a tužby.
  • Jak osoba ráda tráví svůj čas – jaké jsou záliby, koníčky a radosti dané osoby?
  • Nestyďte se zeptat – rozhodně neuděláte chybu, pokud se poradíte s blízkými přáteli či rodinou obdarovaného.

Chcete letos na Vánoce udělat skutečně radost? Zvolte batohy, tašky a peněženky z pravé kůže. Jsou nadčasové, stylové a kvalitní.